Vyvážená potrava je zásadní pro dlouhodobé dobré zdraví. Základ výživové pyramidy by měla tvořit zelenina, luštěniny a ovoce ve všech formách a barvách, jakož i dostatečné množství vody a nápojů chudých na energii (např. bylinkový čaj, zředěné ovocné a zeleninové šťávy). Kdo se tohoto drží a rotuje stravu na talíři, položil již základní kámen pro dobrou odolnost a stabilní zdraví.

Díky cílené výživě může být náš imunitní systém v pravý čas vyzbrojen pro studené roční období. Aby bylo možné eliminovat volné radikály, je třeba dbát na dostatečný přísun antioxidantů (např. vitamínu C, zinku). Ale významným příspěvkem k zachování zdraví mohou přispívat i bioaktívní rostlinné látky, které jsou obsaženy v ovoci, zelenině a koření. Citrusové ovoce, listy meduňky a vařené bezinky jsou nejen bohaté na antioxidant vitamín C, ale obsahují i nadprůměrné množství flavonoidů, které patří ke skupině bioaktivních rostlinných látek.

Některým vitamínům a stopovým prvkům se připisuje zvláštní význam pro funkci imunitního systému. Tak může být například dostatečné zásobení vitamínem C spojováno s lepší odolností. Vitamín D3 je nutný pro normální funkci imunitního systému. Stopový prvek zinek má rovněž „pevné místo“ při účinné tělu vlastní obraně proti infekcím.

Je třeba vyloučit faktory, které mohou oslabit náš imunitní systém. K nim patří například kouření, spotřeba alkoholu, nedostatek spánku, různé látky poškozující životní prostředí, hluk a silný stres. Imunitní systém zvláště zatěžuje negativní stres, takzvaný distres. Během něhož se ve zvýšení míře vylučují stresové hormony, organismus běží na nejvyšší obrátky a imunitní systém se přepne na úsporný plamen. Aby se tělo mohlo lépe na stres připravit, vytváříme z mikroživin a rostlinných extraktů s adaptogenními vlastnostmi (např. sibiřský ženšen) účinné látky, které slouží k upevnění zdraví.